Вигенин се хвърли да брани Нинова за 30-те милиона

0

0

Видимо от няколко дни текат много сериозни усилия от това да се отвлече вниманието от проблемите на управляващата партия. Защо 30 милиона, а не 300 милиона или 3 милиарда? Не мисля, че трябва да стигна до там, че да коментирам с Нинова подобни абсурдни идеи. Това заяви пред Би Ти Ви червеният активист и бивш външен министър Кристиан Вигенин, коментирайки скандала от тези дни, че Корнелия Нинова е предложила 30 милиона на Михаил Миков, за да се откаже от лидерското място в БСП.

Вигенин отбеляза, че е „излишно губене на телевизионно време с коментарите на подобна тема“.

„За „онези“ апартаменти има нотариални актове, докато тук са твърдения, които могат да бъдат казани от кого ли не. Но ние не говорим измишльотини, а говорим на база документи“, заяви Вигенин.

Според него шефът та КОНПИ Пламен Георгиев е „загубил правото да оглавява тази комисия“. „Няма как хора, подбрани от управляващите, да борят корупцията, защото те са подбрани от самите управляващи. Очевидно банката кадри на ГЕРБ е с такива хора, каквито са. Това са неща, които се струват очевидно съвсем приемливи от управляващите. Да, видяхме няколко оставки… Но нашата борба ще продължи. Ако ГЕРБ не подкрепят оставката на Пламен Георгиев, стават директни съучастници. Какво казваме на ЕС, когато в подобни действия е уличен човек, който би трябвало да е начело на тази битка?“, коментира Вигенин. 

Той отрече да има напрежение с вътрешнопартийната опозиция в БСП. „Ние още януари приехме „Визия за България“, предизборната платформа още през януари, водихме дебат по политики. Нас ни вкарват постоянно в някакви други дебати. Но политиката е важна“, заяви Кристиан Вигенин.

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0