Валери Симеонов изви на умряло срещу ВМРО

0

0

Декларация с призив за обединение на патриотичните сили пуснаха от НФСБ до ВМРО. Хората на Валери Симеонов пишат, че решението на партията на Красимир Каракачанов да се явят самостоятелно трябва да се преразгледа в полза на всички в малката коалиция.

Ето цялата позиция:  

          Ние, членовете на Националния изпълнителен комитет на НФСБ, отстоявайки убеждението, че заедно сме по-силни, останахме изненадани от неочакваното решение на ВМРО за самостоятелно явяване на изборите за Европейски парламент.

          През последните два месеца водим двустранни преговори с ВМРО за съвместно явяване на изборите за Европейски парламент. За съжаление, с решение на ръководството на ВМРО тези разговори бяха прекратени едностранно, без предизвестие.

          Водени от дълга си към нашите избиратели и желанието да бъдем единни в името на бъдещето на България,  ние за пореден път подаваме ръка на партньора ни ВМРО. Убедени сме, че родолюбивите идеали, които отстояваме заедно в българския Парламент не трябва да бъдат жертвани заради лични интереси и тяснопартийни егоизъм и амбиции.

          Нека припомним, че именно НФСБ беше в основата на нашето обединение още през 2014 година, както и в днешното 44 Народно събрание. Точно в името на това единение НФСБ извърши саможертва и оттегли своята кандидатура на президентските избори през 2016 г., отстъпвайки на колегите от ВМРО и „Атака“ президентското и вицепрезидентското място. Това донесе и най-високия успех за патриотичното обединение в цялата история на България.

Затова, призоваваме нашите съмишленици от ВМРО да променят своето решение за самостоятелно явяване на евроизборите и да се върнат на масата на преговорите в името на всички български патриоти и на България!

Източник Политика: Пик.бг
RSS новини от България

0
0