Валентин Николов, БЕХ: „Булгартрансгаз“ не е плащал дивидент на БЕХ за 2019 и 2020 г.

0

0

„Булгартрансгаз“ не е плащал дивидент на Българския енергиен холдинг за 2019 и 2020 г. Това съобщи пред БНР Валентин Николов, който оглавява холдинга.

„Аз съм длъжен да събера парите за холдинга. Говорим за десетки милиони“, посочи Николов и допълни, че Комисията за енергийно и водно регулиране не знае как да приключи случая.

„При нас няма нищо писмено. От принципала нищо не съм получил още.“, заяви Валентин Николов относно поисканата от министър Андрей Живков смяна на ръководството на “Булгартрансгаз”.

„Единственият, който може да отстранява, уволнява, назначава – е надзорът на „Булгартрансгаз“ спрямо Управителния съвет. Никой не може да им се меси дори и ние, защото е намеса в независим преносен оператор и всички регламенти на ЕС ги пазят в тази връзка. Неслучайно проверката е направена от КЕВР, не е направена от БЕХ“, коментира Валентин Николов.

По думите му, ако има решение на БЕХ, а надзорът на дружеството не се съобрази с него, то тогава БЕХ може да отстрани представителите му в надзора, тъй като те са 3 от 5, а другите са независими.“

Бизнес – Източник: Факти.бг

0
0