Борисов обяви за наглост и сплашване подновената проверка срещу него

0

0
Бившият премиер Бойко Борисов заяви в неделя, че е наглост подновената от МВР проверка на записа от 2009 г. в дома му в Банкя, когато тогавашния министър на земеделието Мирослав Найденов търси протекции заради обвинение, че е искал подкуп за 200 хил. лв. от уволнения шеф на фонд „Земеделие“ Светослав Симеонов. Той определи като опит за сплашване на всички думите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че ще поиска разпит на Борисов то този случай и случая с „Ало, Баньо“, при който на покойния вече шеф на митниците нарежда да не закача бизнесмена Михаил Михов (Мишо Бирата).

Това стана в монолог пред членове на младежката организация на ГЕРБ, с които Борисов мина по Вазовата екопътека и стигна до водопада Скакля. Думите му традиционно бяха излъчвани на живо във Фейсбук.

Той обвини назначеното от президента Румен Радев служебно правителство, че е най-двуличната диктатура, която управлява със злоба и сляпа ярост и от инат не е подало плана за възстановяване, изработен от ГЕРБ за одобрение в ЕК – иначе „сега можехме да се къпем в пари“.

„Министърът ми обявява, че ме призовава на разпит. Ще ида да видя какво има от 2009 г., каза той, макар като кандидат-депутат да има имунитет.

Тази покана е да сплашат всичките власти, смята бившият премиер, който още преди Рашков петък да каже, че е наредил той да бъде разпитан, обяви, че той ще е следващият след привикания по-рано същия ден Найденов.

Според Борисов ровенето в случай от 2009 г. е опит да се сплашат всички и коментира, че когато партията на Бойко Рашков е била на власт неслучайно хората се шегували, че автомобилите на милицията са жълти и сини, защото влизаш жълт, а излизаш син.

„Мислих си, че ще извикат Спецов да го разпитат, жив ли е човекът, на когото е продал бизнеса си“, обясни лидерът на ГЕРБ собствените си виждания за приоритетни проверки. Назначеният от служебното правителство директор на НАП Румен Спецов се проверява заради продажба на негова фирма на малоимотен и осъждан гражданин, която в момента е в списъка на големите длъжници на бюджета. Спецов твърди, че всичко с фирмата му е било наред преди сделката.

„Пуснали са данъчна проверка на Делян Дборев, на цялата ни парламентарна група, а най-големия крадливец не го питат къде го скри – да го видим как изглежда. Издирва го цялата държава. Жив ли е или го убиха. Ако е скрит, къде го скриха…. Да го питат Спецов как намерихте този човек, в гората, в шумата, ние не можем да го намерим. Това не им е интересно, но от 2009 г… И то покрай Миро Найденов, но да ме оцапат и мене“, продължи Борисов, който срещаше одобрението на младежите от ГЕРБ отвреме навреме..

„Всичко, което Радев говореше преди месец, сега го правят те. И се чудя откъде им идва на акъла да говорят за диктатори, откъде им идва да говоря за мутри. Те ги видяхте мутрите къде са. Те ги назначиха навсякъде“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

„Това е най-двуличната диктатура, неслучайно журналистите ни питаха преди изборите страх ли ни е от служебно правителство. Откъде на журналистите ще им дойде такъв въпрос? Те са знаели и са предчувствали, че единствената опозиция на това правителство са ГЕРБ“, заяви Борисов.

Според него България отнесла два шамара. „ПървияТ беше ваксините, в Русия натягат мерките много, във Великобритания се вдигнаха, новите щамове идват, а ние нямаме план за ваксинация. И когато виждат, че другите държави имат планове и ползват пари, те са се съсредоточили само в злоба, ярост и нарушаване на законите“, продължи бившият премиер.

„Оставихме им план за възстановяване, от злоба и инат те го замразиха и докато нашите съседи вече ползват милиарди евро безвъзмездно, България още не си е подала плана“, каза Борисов, макар неговото правителство да можеше да внесе този план. Вместо това бившият вицепремиер Томислав Дончев каза, че това ще бъде оставено на следващото правителство, защото така било по-редно. Докато вървеше рулетката с мандатите и никой не успя да състави правителство, Борисов реши да прати плана за одобрение в парламента, но опозицията поиска той лично да го защити. Което не стана и служебният кабинет в момента преработва визията и на целия план и някои от проектите по него, както и смята да добави нови такива.

Борисов обаче определи това като голям провал.

„Европа дава безвъзмездно милиарди, а те излизат и казват на докторите, че няма пари, Няма – щото сте некадърни да се направите плановете! Нашият – хубав, лош, сега щеше да има пари и да се къпят в пари, а не да обясняват, че няма грантове, а ще има кредити за бизнеса“, обяви Борисов манипулативно.

„А те се съсредоточиха в най-лесната кражба – НАП и митниците, и там е най-големият им провал. Там контрабандистите вършеят в момента и вижте им назначенията. Това направи Радев за един месец – без план, без ваксинация“, каза още той и заключи, че държавата разчита на младите от ГЕРБ.

„Няма от какво да се срамувате. Направихме така, че всички лидери до един да идват по няколко пъти в България“, обърна се към одобряващата го с възгласи публика. „Аз съм единственият българин бил два пъти на камината в Белия дом. От Берлин до Кремъл, от Лондон до Париж в един ден ме приемаха президентът на Франция и премиера сутринта, а следобед – канцлерът и президентът на Германия. Как се прави това протоколно, ако не те знаят на малко име и не си направил много“, похвали се Борисов.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fboyko.borissov.7%2Fvideos%2F3118907031670679%2F&show_text=true&width=560&t=0″ width=“560″ height=“429″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“ allowFullScreen=“true“></iframe>

България – Източник: Медиапул.бг
RSS новини от България

0
0