Борисов: Като не можете, потърсете ме, ще ви свърша пак работата

0

0
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден път предложи услугите си на управленец в противовес на хаоса, създаден от „диктатора Радев“.

„Ако не можете, потърсете ме, ще ви свърша пак работата“, заяви Борисов в реч пред младежката организация на партията. В нея той направи равносметка на управлението на служебното правителство и действията на партиите на протеста.

„Мария Капон – сивият кардинал, говори за мен като за „диктатора“. Тя си знае защо й казвам така. А сега има истински диктат към нашите членове и симпатизанти. И защо? Те не са ли българи? И на последните избори ГЕРБ е първа в България, и 1% го броиха три дни! Не машините са проблем, а от машината до софтуера, тоест до флашките, е проблемът“, каза Борисов.

Според него се е стигнало до парадокс партията, която върви надолу, да държи мандата – БСП. „Щели да водят разговори – с кого, като никой няма да ги подкрепи. Или разиграват план на задкулисието и са купили депутати от другите партии“, смята бившият премиер.

„Те и сега няма да направят правителство! Още през май предупредих, че няма да има правителство, докато диктаторът Радев няма да бъде преизбран. Видно е, че и Мая, и Корнелия, и Христо Иванов, си ходят по кабинетите на гости. Целта им е служебното правителство да проведе президентските избори. И тук са нагнетени социологическите агенции, които точно това говорят и вдигат процентите“, добави лидерът на ГЕРБ.

Според него целта е да има още един мандат за президента Радев.

„Не им трябва актуализация за изборите – за тях има пари; слагат отново напред пенсионерите – ние всеки месец давахме 106 милиона лева на всички пенсионери, пък не се хвалихме. Само след 5-6 месеца парите ще свършат, и трябва да се повишат данъците, за да има пари за пенсии и заплати. Когато залагаш дългосрочни мерки, трябва да кажеш кой ще е отговорен за събирането на парите – тогава някой ще си отиде за Канада, друг за Англия, и пак някой ще трябва да се оправя. Ние заварихме фалиралата КТБ, 3.7 милиарда трябваше да плащаме, 1.2 милиарда за АЕЦ Белене, 6 милиарда трябваше да възстановим в хазната. Сега тези, за да прикрият своята немощ, говорят, че трябвало да се актуализира бюджета за допълнителни пари по охраната на външната ни граница“, направи равносметка Борисов. 

По думите му служебното правителство стига и до друга „глупост“ – да праща армия по границата. „А какво, ще ги стрелят ли мигрантите по границата? Граница с армия не се пази, пази се с Брюксел, с Европа, с Турция, с дипломация“, коментира Борисов.

Относно първия учебен ден той призова МОН да осигури присъствен първи учебен ден.

„Когато преди година горяха маски и говореха, че им запушваме устите, сега защо сме с маски бе, Кацаров? В момента за да не унищожават ваксини, ги пращат по хладилниците по РЗИ-тата. Всеки от ЕС извади от своите складове и даде за България. Ние получихме най-много ваксини – като отидеш, и ти слагат цял тезгях да избираш. А сега са скрити“, твърди експремиерът.

По думите му слоганът на ГЕРБ на предстоящите избори ще е „По-силни от хаоса“.

България – Източник: Медиапул.бг
RSS новини от България

0
0