Билка против поява на бръчки, ето коя е..

Еластичността на кожата се осигурява от белтъци като еластина. Бръчките се образуват, когато ензимът еластаза разгражда еластина в кожата. Този процес се наблюдава все повече с напредване на годините.

Изследователи от от Университета на Род Айлънд, опирайки се на популярността на кленовия сироп и останало познание от индианската традиционна медицина, решават да изследват химическия състав на дървото. Те се съсредоточават в изучаване на листата, въпреки че всички части на дървото се използват с от народите с терапевтична цел.

Екипът на Навиндра Сирам открива, че екстракт от кленовите листа успешно се справя с бръчките. Резултатите си те представят пред 256 конференция на Американското дружество по химия.

Учените изследват конкретно фенолните съединения в листата, като изучават свойството на галотанините да потискат активността на еластаза в лабораторни условия. В процеса на работата си намират начин да блокират еластазата. Галотините, които съдържат няколко галоидни групи, се оказват по-ефективни от включващите само една. Освен върху еластазата галотанините предпазват кожата и от възпаления и появата на тъмни петна.

Изследователите са въодушевени от откритието си,пише ретро. Според тях кленовите екстракти могат да върнат младежкия вид на кожата и подкрепят нейната еластичност, която губим с течение на времето. Това е един вид растителен филър, който ще позволява употреба, без да се накърнява кожата, за да се въведе в нея, коментира Сирам и подчертава природния му произход.

Съставът на кленовия сироп, сок и листа са постоянно изучавани от научния свят. Постижението на американския екип е, че доказва ефективността на съединение в кленовите листа върху толкова конкретен проблем, в случая предотвратяването и забавянето на процеса в кожата, водещ до образуване на бръчки.

Остава ни само да очакваме козметичната индустрия да внедри откритието в продуктите си и получим достъпен козметичен продукт, с който да се грижим за здравето и красотата на кожата.

Материалът Билка против поява на бръчки, ето коя е.. е публикуван за пръв път на Региона Бг.

0
0