Бившият шеф на ВВС ген. Константин Попов за разбилата се „Чесна“ с горещ коментар за катастрофата в Македония

0

0

Премиерът, МВнР, МВР и МО работиха по инцидента вчера със семейството, което загина в Македония с частне самолет „Чесна“. Говорих с командването на ВВС и те имаха готовност да окажат помощ във всеки един момент. Трагедията е голяма – цяло семейство….Телата са в Скопие, все още не се съобщава официално нищо, защото не е приключило разследването. Това коментира пред бТВ депутатът от ГЕРБ и бивш шеф на ВВС и на Щаба на отбраната ген. Константин Попов.

Запитан защо не е кацнал пилотът в Скопие, за което е имал разрешение, Попов обясни, че решенията са на пилота. Проблемът е най-вероятно в метеорологичните условия и това е нормално през пролетта, а в планините времето е още по-променливо, може да стане различно за 15 минути. Иначе това, което бе казано е, че пилотът има достатъчно опит и е бил подготвен за полети, коментира бившият началник на ВВС. 

Този самолет надали има радар, който да му показва къде са опасните райони и облаци, къде има по-сериозно положение, затова и тези полети се наблюдават по-сериозно от ръководителите на полети, коментира още той. 

Източник Българгария – pik.bg
RSS новини от България

0
0