Агроминистърът изпраща сигнали за нарушения в „Напоителни системи“ на МВР и ДАНС

Аграрният министър Иван Иванов (БСП) обяви в сряда, че ще да подаде в МВР и ДАНС сигнали за груби нарушения на предишното ръководство на „Напоителни системи“. Те са засечени от дирекция „Вътрешен одит“ на Министерство на земеделието и се отнасят за последните 2 години.

Министърът не пожела да влезе в детайли, но от думите му стана ясно, че те са във връзка с изпълнението на обществени поръчки. Той уточни, че сигналите му са различни от тези, които на пресконференция обявяваше неговия предшественик Христо Бозуков.

„Имаме всички необходими доказателства за извършване там на закононарушения Очакваме вече разследващите органи да дадат необходимата квалификация на това, което се е случвало там“, каза Иванов. Той отказа да се ангажира с прогноза на каква сума възлизат тези нарушения.

През 2022 г. Напоителни системи ще разполага с бюджет от 29 млн. лв., като в близките дни ще бъде съкратено половината от ръководните кадри на дружествата в София и из страната. Общо това били 70 души, с огромни заплати, които „не знаят защо са там и скоро половината от тях ще бъдат съкратени“

Източник: mediapool.bg

The post Агроминистърът изпраща сигнали за нарушения в „Напоителни системи“ на МВР и ДАНС appeared first on Начало.

0
0