SEO Адаптивен Дизайн

SEO blog - Оптимизация за Google.

Висшите служители на Здравната каса в Пловдив, които бяха задържани за източване на 1,1 млн. лева, остават за постоянно в ареста. Това решиха магистратите от пловдивския апелативен съд, съобщава “Дарик”.

Шефът на дирекция “Договаряне и контрол на изпълнението на медицинската, дентална помощ и аптеки” към РЗОК Иван Деспотов и неговият колега Владимир Манев бяха арестувани при зрелищна акция на Икономическа полиция на 9 май на една от улиците в центъра на Пловдив. В автомобила, с които са били двамата, е намерена крупната сума от 90 000 лева.

Престъпната корупционна схема, в която са участвали още две лица – пловдивският аптекар Николай Александров и социално слабия Димитър Йотинов, е действала чрез фиктивни аптеки. Посредством тях са теглени пари от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за скъпоструващи лекарства за лечение на хепатит и цироза. По този начин въпросните лекарства са плащани два пъти – веднъж реално на хората, имащи нужда от лечението, и още веднъж чрез измамната схема.

Въпреки че двамата висши служители на Районната здравната каса е трябвало да осъществят контрол на аптеките в града, те не са го правили. Разкривали са търговски дружества на всеки три месеца, за да не бъдат засечени от НЗОК.

Останалите двама обвиняеми по делото са освободени под парична гаранция след направени самопризнания

…read more

Source:: Обвинените за източване на 1,1 млн. лева от здравната каса в Пловдив остават в ареста